Dünyanın pek çok yerinde hoş karşılanmaz, ancak bazıları için şerbetçi otu, mayalı bir kalite işaretidir: biranın üzerindeki köpük kafası. Ama çiçek, serin ve sarışın hale gelmeden evvel, ilk olarak biranın demlenmesi gerekiyor.
Weidmüller'in bu konuda uzmanlara sahip olması iyi bir şey: Friederike ve Simone Strate kardeşler, anneleri Renate ile birlikte Detmold'daki tesisimizden sadece iki kilometre uzaklıkta yer alan özel Strate bira fabrikasını işletmektedir.
Privat-Brauerei Strate bira fabrikası ve Weidmüller uzun yıllardır birbirine yakın ilişkiler içindeler. En son proje: tüm teknik kurulumlara, bira fabrikasının tüm sistemleri, kontrol elemanları ve boruları da dahil olmak üzere işaretleyiciler yerleştirdik.
Strate kardeşler ve bira fabrikasının teknik müdürü Thomas Hartsieker, Weidmüller ile yaptıkları işbirliğini nasıl bulduklarını, bira fabrikasının günlük faaliyetlerinde doğru işaretlerin ne kadar önemli olduğunu ve köpüksüz bira hakkında ne düşünmeleri gerektiğini bir röportajda anlatıyor.
Simone Strate: Evet, kesinlikle. Bira fabrikamız şu anda 160 yaşında. Böyle eski bir binada, borular doğal olarak yeni bir binadan daha uzundur. Buna ek olarak, münferit alanlar arasında bazen göz ardı edilemeyecek bir mesafe vardır. Bu nedenle işaretleyiciler belirli kütle akışlarının nereye gittiğini hemen görebilmek için de önemlidir. Binanın eski yapısına rağmen her şeyin işaretlerle bu kadar net bir şekilde işaretlenmiş olması bizim için adeta bir kuantum sıçraması niteliğinde.
Thomas Hartsieker: Ek olarak, makinelerimizin çoğu tam otomatik değil. Çoğu durumda, bilinçli olarak el işçiliği tekniklerine güveniyoruz. Burada, işaretleyiciler mümkün olan en iyi işlevsellik için gereklidir.
Friederike Strate: Bazen kendimize bunun daha önce nasıl mümkün olabileceğini soruyoruz. Daha önce başka işaretleyiciler de denedik. Ancak, asla uzun sürmedi çünkü bira fabrikasındaki yüksek taleplere ve aşırı koşullara karşı yetersiz kaldılar.
Thomas Hartsieker: Kesinlikle. Bira fabrikasında aşırı soğuk ve sıcak hava, yoğuşma, buhar boruları ve kimyasal akış bulunur. Bu, işaretleyicilerin çoğunda sorunlara neden oldu. Fakat sterilizasyon sırasında boru hatlarının genişlemesi de bir sorundu ve kelepçeleme halkalarının gözenekli ve kırılgan olmasına neden oldu. Örneğin yerel uygulamalarda kullanılan geleneksel işaretleme, endüstriyel tesisler için uygun değildir. Ve kesinlikle gıda veya market alışverişleri söz konusu olduğunda değil.
Thomas Hartsieker: Her halükarda, çok önemli noktalardı. Bir bira fabrikası ya da genel olarak gıda endüstrisi için gıda güvenliğini karşılamanın çok özel ve katı gereklilikler mevcuttur. Ve bu işaretleyiciler tarafından da karşılanmalıdır. Weidmüller'de bu konuda çok bilgili bir ortağın olması güzel ve rahatlatıcı.
Friederike Strate: Ama tasarım da çok önemliydi! Özellikle renk tasarımı bizim için çok önemliydi. Her rengin farklı bir anlamı olur ve ilk bakışta ilgili boruda ne olduğunu gösterir. Ama tabi ki logomuzu da işaretleyicilerin üzerinde görmek istedik - ve bu da işe yaradı!
Friederike Strate: Meslektaşlarımızdan anında geribildirim geldi - ve bu sürekli olarak olumluydu. Özellikle gıda endüstrisinde, kimse hata yapmak istemez. Bu nedenle, tüm tesisatlar, kontroller ve boru hatları da dahil olmak üzere tüm teknik ekipmanın artık tam olarak etiketlenmiş olması bile biraz rahatlatıcı oldu. Yanlış bir şey yapma endişesi herkes için, özellikle de yeni çalışanlar için, en aza indirgendi. Ve iş prosesleri de daha hızlı gidiyor. Herkes ne yapması ve nasıl yapması gerektiğini hemen görüyor.
Simone Strate: Genel olarak, işaretleyiciler bira fabrikamıza giren herkesin hemen iyi bir ilk izlenim edinmesine neden oldu. Müşteriler şimdi bira fabrikamızı ziyaret ettiğinde, örneğin, hemen burada bir düzen olduğunu ve demlenmenin düzenli bir ortamda gerçekleştiğini görüyorlar. Bu, son tüketici nezdindeki yetkinliğimizin bir göstergesidir. Potansiyel çalışanlar da bu şekilde bizden haberdar olabilir.
"Bölgede güçlü bir ortağımız olduğu için gururluyuz."
Thomas Hartsieker: Doğrudan değil! En azından normal, günlük demleme operasyonlarında değil. Ama, örneğin, bir sistem başarısız olursa, artık hatayı etiketlerin yardımıyla çok daha hızlı bir şeklide tanıyabilir ve düzeltebiliriz. Böyle bir durumda işaretleyiciler, fabrikanın arıza sürelerinin azaltılması yoluyla içilen bira miktarına dolaylı olarak olumlu etki yapacaktır.
Friederike Strate: Ek olarak, insan hatası olasılığı da en aza indirgenmiştir. Örneğin, bir şeyin yanlış tanka pompalanması ya da iş proseslerinin yanlışlıkla iki kez yapılması neredeyse imkansız hale gelmiştir. Böylece sonunda, bira miktarı dolaylı olarak artırılır - yineleyelim, hata minimizasyonundan dolayı. Sonuç olarak bu verimlilik artışı her halükarda karşılığını almaktadır.
Friederike Strate: Burada genel olarak şunu ifade etmek gerekir ki, Weidmüller ile sadece bu projeden bu yana çalışmıyoruz. Yıllardır çok dostça bir ilişkimiz oldu. Detmold'dan iki adet geleneksel aile şirketi - mükemmel bir uyum. Optimizasyon taleplerimiz olduğunda, Weidmüller aslında her zaman doğru fikirlere ve çözümlere hazırdır. Ve bu bira fabrikamızın birçok alanında oluyor. Harika bira içebilmemizin tek yolu bu.
Simone Strate: Güvenebileceğimiz güçlü bir yerel ortağa sahip olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz. Yıllar içinde, Strate ve Weidmüller arasındaki ilişki gerçekten sağlam bir ilişki haline geldi.
Friederike Strate: ... Köpük!
Endüstriyel bir ortamda sistemler ve makinelerin etiketlenmesi ve işaretlenmesi genellikle küçük hacimli bir sipariş değildir. Genellikle, işaretleyicilerin malzeme ve kalitesine özel talepler getiren aşırı iklim koşullarına dayanmaları gerekir.
Geniş yelpazedeki işaretleyici sistemlerimiz neredeyse her gereksinim için doğru çözümü sunar. Gıda güvenliğini sağlamak için katı ve hassas gereksinimleri olan gıda endüstrisinin karmaşık alanında bile. Tüm bu taleplere tam olarak uymak amacıyla, işaretleyici tutucular için algılanabilir özel plastikler de sunuyoruz.
Gelin kutlayalım!
Weidmüller ve özel bira fabrikası Strate, işaretleyicilerden önce de beraber projeler gerçekleştirmişlerdi: Bira fabrikasının operasyonlarındaki önemli parametrelerin otomatik olarak izlenmesi için gerekli tüm Endüstriyel IoT bileşenlerini yeniledik. Bunun temelinde açık işletim sistemimiz olan u-OS yer almaktadır.
Burada u-OS, verilerin toplanması, ön işlenmesi, iletişimi ve analizinin ne kadar etkili bir şekilde birbirine entegre edilebileceğini ve bir şirketin iş mantığına sorunsuz bir şekilde uyabileceğini terk edilmiş bir ortamda göstermektedir.
Strate bira fabrikasında u-OS.
Sıcaklıklar, dolum seviyeleri veya basınç durumları otomatik olarak kaydedilir, izlenir ve mümkün olan en yüksek katma değer için anlaşılır bir kullanıcı arayüzünde görselleştirilir. Bu, bira fabrikası çalışanlarına işleri için tüm önemli verilerin sürekli, güncel bir özetini verir.
Bu, günlük prosesleri optimize ederek zaman kazandırır, işletme maliyetlerini düşürür ve hata olasılığını azaltır. u-OS, optimize edilmiş üretim proseslerini, maksimum enerji verimliliğini ve entegre kaynak sürdürülebilirliğini destekler.