Kendi üretim süreçlerimizi daha sürdürülebilir hale getirmek üzere çalışıyoruz. Döngüsel değer yaratmaya odaklanmamız da bu görevin bir parçası.
Amaç: gelecekte hammadde tüketimini ve değer yaratmayı kademeli olarak birbirinden ayırma. Bunu başarmak için de, üretim atıklarını yeniden kullanıyor ve ikincil hammaddelerin kullanımını inceliyoruz. Bu bağlamda, endüstri sonrası malzemeler (üretimden gelen atıklar) ve tüketici sonrası malzemeler (kullanılmış ürünler) arasında bir ayrım yapılmakta. Bu, malzemeleri yeniden kullanarak üretimdeki döngüleri kapatır.
Ayrıca ürünlerimizin yaşam döngüsü evrelerine de yakından inceliyoruz. Bu şekilde şirket, ürünlerin kendileri veya değerli malzemelerin döngüye geri getirilme potansiyelini tanımlayabilir. Bu bağlamdaki bazı hususlar arasında ürünlerin onarılabilmesinin sağlanması veya tüketim sonrası malzemelerin kullanılması yer alıyor.
Ne yazık ki, en son teknoloji makineler bile atık üretmeden üretim yapamıyor. Örneğin, bir I/O modülünün üretimi her zaman başlangıçta pratik bir kullanımı olmayan küçük plastik parçalar bırakır.
Bu parçaları basitçe imha etmek yerine, türlerine göre toplanabilir, eritilebilir ve ardından granül formuna geri döndürülebilir ("yeniden granülasyon" olarak adlandırılır). Yeniden granülasyon daha sonra başka bir hazırlık gerektirmeden tekrar kullanıma hazır hale gelir.
Prosesin büyük avantajları, özellikle üretim atıklarının miktarı açısından belirgindir. Neticede, geleneksel olarak bertaraf edilmesi gereken malzemelerin oranı önemli ölçüde azalıyor. Ayrıca daha az yeni plastik granül gerektiğinden ham petrol tüketimi de önemli ölçüde azaltılabilir.